Sušené kávové třešně: Proč jsou výjimečné a jak je ochutnat?

Seznamte se s naší novinkou – sušenými kávovými třešněmi, které jsou známé pod názvem Cascara. Tento produkt představuje skvělou možnost, jak využít celý plod kávovníku. Cascara nabízí nejen jedinečný chuťový zážitek, ale také úctu k udržitelnosti a odpovědnému zacházení s přírodními zdroji.

Cascara, což ve španělštině znamená "skořápka", je sušená dužina kávové třešně, která obklopuje semena – kávová zrna. V minulosti byla tato část plodu často zahazována jako vedlejší produkt při výrobě kávy, ale dnes je ceněna pro svůj jedinečný sladký a ovocný profil chuti, který se výrazně liší od chuti samotné kávy.
Snímek obrazovky 2023-10-18 v 10.15.52

Když se sušené třešně připravují jako nápoj, jejich chuť připomíná kombinaci čaje a kávy s nádechem třešní, růže, hrušky a cukrové třtiny. Výsledkem je osvěžující a vyvážený nápoj s jemnou kyselostí a přirozenou sladkostí, který může být podáván jak teplý, tak studený.

Příprava Cascary je stejně jednoduchá jako příprava čaje. Stačí přidat dvě lžíce sušených třešní do šálku (cca 50 g na 1L vody), přelít horkou vodou (93°C) a nechat louhovat 4 až 8 minut. Pokud dáváte přednost studené variantě, nechte nápoj vychladnout a podávejte ho s ledem a nebo vyzkoušejte Cascara Cold Brew. Někteří milovníci Cascary také experimentují s přidáváním různých bylin a koření, jako je skořice, aby vytvořili vlastní unikátní směsi.

 

Ale proč byste měli vyzkoušet Cascaru? Jednou z hlavních výhod je její vysoký obsah antioxidantů, který je dokonce vyšší než u zeleného čaje. Kromě toho obsahuje také mírné množství kofeinu, které vám dodá energii, aniž by vás přemohlo. 

Naše Cascara pochází z naturálně zpracované kávy Costa Rica od farmáře Diego Guardia. V Orient Coffee máme Cascaru nejen jako balíček pro domácí přípravu, ale také ji nabízíme jako připravený nápoj v kavárně.

Ochutnat Cascaru znamená vstoupit do světa kávy z úplně nové perspektivy. Je to cesta za poznáním všech aspektů tohoto fascinujícího plodu a ochutnávka široké škály chutí, které jsou v něm skryty. U nás vám nabízíme možnost zažít tento jedinečný zážitek a ocenit všestrannost kávové třešně v její plné kráse.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz